Jef Nys en Gistel

woensdag 21 oktober 2009


Wat hebben Jef Nys en Gistel gemeen?

Jef Nys (gisteren overleden) was naast tekenaar van de stripreeks Jommeke ook de auteur van de strip Sint-Godelieve die in zijn oorspronkelijke versie verscheen in het parochieblad Kerkelijk Leven in de jaren '50.
Op initiatief van de erfgoedcel Gistel werd deze strip in 2007 heruitgegeven, tot grote tevredenheid van de auteur: "Eeuwenlang wist het levensverhaal van Sint-Godelieve mensen te boeien. Elk tijdperk heeft nu eenmaal behoefte aan mensen naar wie men opkijkt. Zelfs vandaag heeft de Godelievelegende nog niets van haar kracht verloren."
In deze strip is ook het 15de-eeuwse veelluik van de Meester van de Godelievelegende opgenomen en besproken.

Help mee het BIB-imago uitdragen en win een Iphone 3G

woensdag 14 oktober 2009


De provincie West-Vlaanderen organiseert dit jaar opnieuw een provinciale bibliotheekwedstrijd ter ondersteuning van de 24ste editie van de bibliotheekweek (10 tot 18 oktober): de "bibstickerwedstrijd". Haal een BIB-sticker in de bib of uit de Krant van West-Vlaanderen en kleef de sticker op een originele plaats. Maak er een foto van en stuur deze met uw contactgegevens op naar: winob@west-vlaanderen.be. Bent u de origineelste? Dan wordt u de trotse eigenaar van een Apple Iphone 3G.

De wedstrijd loopt van zaterdag 10 oktober tot en met zaterdag 31 oktober. Aan de sticker hangt ook een wedstrijdkaart met daarop een aantal meerkeuzevragen en een schiftingsvraag. Geef deze af in een West-Vlaamse bibliotheek en win een boekenbon t.w.v. 20 euro.

Bibliotheekbezoek 2de leerjaar

woensdag 7 oktober 2009

Het tweede leerjaar van de gemeenteschool uit Snaaskerke kwam gisteren op bibliotheekbezoek. Ze werden verwelkomd door bibliotheekmedewerker Ingrid die aan de hand van de boekenbroek alle materialen van de bib toonde. Daarna kregen ze een rondleiding in de bibliotheek. Als afsluiter speelden ze met bibliotheekmedewerker Agnes het muzikaal spel om te zien of ze alles konden terugvinden.

Lezing: Een blog aan het been (dinsdag 13 oktober om 19.30 uur)

dinsdag 6 oktober 2009

Misschien bent u reeds uitgenodigd om een profiel aan te maken op Facebook? Of wilt u speciefieke kennis aan de wereld kenbaar maken via een blog? Aan uw familie en vrienden foto's en video's tonen via Flickr of Youtube? Het internet is onderdeel geworden van het dagelijks leven en verandert langzaam naar een echt interactief medium. Tijdens deze uiteenzetting laat Jan Van Hee u kennis maken met deze nieuwe webdiensten, toont hij hoe ze uw bestaan beïnvloeden en leert hij hoe u ze kunt inzetten om uw leven aangenamer te maken.
Afspraak op dinsdag 13 oktober om 19.30 uur in de bibliotheek. Toegangsprijs: 3 euro.