Jeugdboekenweek 13-28 maart Recht op boeken

woensdag 24 februari 2010


Alle klassen van de lagere scholen worden tijdens de jeugdboekenweek uitgenodigd naar de bibliotheek.
RECHT OP BOEKEN (duur ca. 1 uur): uitnodiging voor een bibliotheekwandeling rond het thema kinderrechten aan de hand van posters over kinderrechten en opdrachten op verschillende plaatsen in de bib.
KANS OP BOEKEN: verzin met de klas een creatief/ludiek moment dat je doorbrengt in de bib tussen 8 en 20 uur (naargelang openingsuren ’s avonds). Deze activiteit mag aansluiten op de activiteit recht op boeken. Het bibliotheekpersoneel neemt een foto van dit uniek moment en laat de jury met foto en beschrijving beslissen welke klas het origineelst is en een boek wint.

Post-Valentijnverwendag in de bibliotheek

dinsdag 16 februari 2010




















Op maandag 15 februari werden de bibliotheekbezoekers verwend in de bibliotheek. Ze genoten van de charmes van Mijnheertje, mijnheer en kamermeisje, een animatieprogramma van Tine Hofman/Kip van Troje: een superzachte massage, een frivool dansje, een intiem voorgelezen gedicht en leuke attenties voor de kinderen. Bij het verlaten van de bibliotheek kreeg elke bezoeker nog een zoetigheidje. Een tweede activiteit in het kader van 15 jaar Ter Elst.